Kepez’den engelleri kaldıran hizmet Kepez’den engelleri kaldıran hizmet

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, YKS sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen Ziraat Fakültesi oldu. İki bölümde Türkiye genelinde birinci olurken, iki bölümde ise ikinci sırada yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen Ziraat Fakültesi olarak zirvede yer aldı. 9 bölümde eğitim veren fakülte, iki bölümde Türkiye genelinde birinci, iki bölümde ikinci, üç bölümde ise üçüncü sırada yer aldı. Tüm bölümler, Türkiye genelinde ilk 5 içinde yer alarak önemli bir başarıya imza atıldı.

İlk sırada yer aldı Bitki Koruma Bölümü, 317,96 sayısal taban puanı ile Türkiye genelinde birinci olurken, İngilizce eğitim veren Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü ise 269,19 sayısal taban puanı ile aynı başarıyı paylaştı. Bahçe Bitkileri Bölümü (290,99 SAY) ve Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü (259,38 SAY) Türkiye genelinde ikinci sırayı alırken, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü (279,04 SAY), Tarla Bitkileri Bölümü (278,10 SAY) ve Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü (272,93 SAY) üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca, Tarım Ekonomisi Bölümü (299,50 EA) dördüncü, Zootekni Bölümü ise (254,54 SAY) beşinci oldu.

Sektörle yoğun iş birliği Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 41 yıldır tarım alanındaki başarılı uygulamalarıyla Türkiye’de tarıma yön vermeye devam ediyor. Antalya’da, sektördeki öncü firmalarla iş birliği yaparak öğrencilere çeşitli fırsatlar sunan fakülte, Türkiye’de ilk kez uygulanan mentorlük programı ile öğrencilerine tarım sektörünün önde gelen firmalarıyla birebir görüşme şansı tanıyor. Bu program, öğrencilerin sektörü yakından tanımasına ve kariyer seçimlerini doğru yapmasına imkan sağlıyor. Ayrıca, 2022 yılından itibaren düzenlenen "GrowTech Kampüste" etkinliği, öğrencilere staj ve iş bulma imkanları sunuyor.

7+1 işyerinde uygulamalı eğitim sistemi Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye’de ziraat fakülteleri arasında ilk kez uygulanan 7+1 İşyerinde Uygulamalı Eğitim Sistemi ile de dikkat çekiyor. Bu sistem kapsamında, sekiz dönemlik eğitim sürecinin yedi döneminde öğrencilere teorik eğitim sunulurken, son dönemde tarım firmalarında uygulamalı eğitim imkânı sağlanıyor. Bu uygulama, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerini kolaylaştırırken, üniversite-sektör ilişkilerini de güçlendiriyor.

Kaynak: iha