Kültür sanat

Tiyatro Müdürü mü Kral Fahd mı?

Alanya Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal'ın gectigimiz günlerde Alanya'da 3 süren yerli ve ulusal basında geniş yer bulan Tiyatro Festivali'ne katılmaması sanat çevrelerinde tepkiyle karşılandı. 

Alanya'da sanata ve tiyatroya gönül veren bazı kişiler, "Alanya'nın sanatsal anlamda ulusal ölçekte bir tiyatro etkinliği yapılıyor.  Böylesi bir organizasyonda adı Tiyatro Müdürü olan şahıs ortalarda yok. İnsan merak eder yine gelirdi." diye konuştu..

Onlarca personel ve bütçesi olan Alanya Tiyatrosu'nun yılda bir kaç küçük oyunla zaman geçirdiği ve Ramazan etkinliklerinde boy gösterdiği ifade edildi.

Alanya'nın tanıtımı için önemli bir sanatsal etkinlik olan tiyatro festivaline Alanya Belediyesi yetkilileri tam kadro katılırken sıfatı Tiyatro Müdürü olan Çinal'ın 3 gün süren etkinlik boyunca bir an bile ortada gözükmemesi şaşkınlık yarattı.

HER DEVRİN ADAMI MI?

Hasan Sipahioglu döneminde belediyeye giren sonrasında Adem Murat Yücel'in 10 yıllık belediye başkanlığında aynı görevi sürdüren ve 31 Mart'ta seçilen Osman Tarık Özçelik döneminde de Tiyatro müdürlüğünü devam ettiren Cinal'i esprili bir dille Kral Fahd'a benzeten sanatseverler, "Kral Fahd da ölene kadar Suudi Arabistan'ın başbakanı ve kralıydı. Çinal'da bu gidişle kim belediye başkanı olursa olsun ölene jadar müdürlük yapacak gibi görünüyor.." diye konuştu..

Hüseyin Çinal'in 4 dönemde 3 belediye başkanına rağmen görevine devam etmesinde Hasan Sipahioglu'na yakın Belediye üst düzey yetkililerinin etkisinin olduğu ileri sürüldü.