CHP'DE 'CİN ALİ HESAPLARI..' TUTAR MI?

CHP'DE 'CİN ALİ HESAPLARI..' TUTAR MI?

Alanya CHP İlçe Teşkilatı delege seçimlerini tamamladı. Başkanlık yarışında 'son düzlüğe girildi' desek sanırım yanlış olmaz. Kongre önümüzdeki 25 Ağustos'ta gerçekleşecek.
Gökhan Sipahioğlu ile Bülent Kandemir arasındaki başkanlık yarışını CHP'li delegelerin oyu belirleyecek.
Delegeler değişim ve gençlikten yana mı tercih yapacak, yoksa 'Eski tas eski hamam..' misali eski düzene mi devam edecek hep birlikte göreceğiz.
Malum, Kandemir şimdiki misyonunu tamamlayan yönetimin adayı.
CHP Alanya ilçe kongresinde Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin seçimde kime oy vereceğinin bir garantisi yok. Kandemir ve arkadaşlarının seçilen delegelerin tamamı kendilerininmiş gibi delegeleri sahiplenip sosyal medyada imaj yaratmaya çalışması Cumhuriyet Halk Partisi delegelerine de büyük bir saygısızlık diye düşünüyorum. Delege sözünü kongre sandığında söyleyecek zaten. Bülent Kandemir ve arkadaşları ile yönetiminin aday listesinde olacağı söylenen kişiler yine bütün sosyal medya çalışmalarında yaklaşık otuz yıl öncesindeki ekip olarak otuz yıl önceki efsanenin geri geleceği iddiasını paylaşıyorlar . Oysa günümüzde bütün kesimlerde, partililer ve kamuoyunda  Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim ve yenileşme çabası, tartışması ve görüşü hakim. Bu arkadaşlar Osman Özcan başkanlığından önceki dönemde yaptıkları ve efsane dedikleri yönetimleri dönemindeki çalışmaları ile partinin baraj altında kalmasına sebep olan çalışmaların Alanya temsilcileriydiler. Günümüz CHP’sinde söyledikleri ve asla olumlu anlamda efsane olmayan yönetim, yönetici ve anlayış değil, otuz, kırk, elli yıl sonrasını düşünüp buna göre hareket edecek, değişim, gelişim ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin devrimcilik ilkesini hayata geçirebilecek, içinde bir kısım tecrübelilerin de bulunduğu genç ve dinamik bir ekibe ihtiyacı var. Bülent Kandemir ve efsane arkadaşları! (otuz yıl önceki efsane kadro) Osman Özcan’dan önce Bülent Kandemir başkanlığında bir defa ilçe yönetimine seçilmiş bir süre çalıştıktan sonra Bülent Kandemir artık ilçe başkanlığını ve siyaseti bıraktığını söyleyip gitmiş, ilçe yönetimi bu süre içinde başkansız kalmış, daha sonra efsane arkadaşları ve ‘parti büyükleri’ Bülent Kandemir’i zorla ikna ederek tekrar başkanlığa getirmişler bu yönetimden sonra da parti baraj altında kalmıştı.
Bülent Kandemir 2005-2007 döneminde görev yapan Ali Gürkan ve ekibine karşı yine ortalarda yokken ‘parti büyükleri’ tarafından bir  anda aday gösterilmiş, kongreyi kazanarak çalışmaya başlamış, Antalya’daki bir parti içi bayramlaşma töreninde o zamanki genel başkan Deniz Baykal’a parti meclisinin nasıl olması gerektiği konusunda agresif bir çıkış yapınca Baykal tarafından herkesin önünde azarlanmış ilçeye döndükten sonra da Baykal’a kendisini arayıp özür dilemezse beş kuruşluk tazminat davası açacağını basın ve medyayla paylaşmış bundan sonra da görevden alınmış yerine de Mevlüt Güven (her zaman olduğu gibi) ilçe başkanı olarak atanmıştı.
Ayrıca tüm basın medya ve kamuoyu tarafından bilindiği gibi AKP Antalya milletvekili Sena Nur Çelik hakkında burada yazamayacağımız bir üslup ve sözlerle paylaşımlarda bulundu ve uzun bir süre sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kaldı. Bülent Kandemir ‘ben aktif siyaseti bıraktım’ diyerek yaklaşık on yıldır ortada yokken yeniden arenaya çıkması da çok ilginç. 
Ayrıca Kandemir’in ilçe başkanlığını kazanması halinde yerel seçim sürecinde ilçe başkanlığından istifa ederek belediye başkanlığına aday adayı olacağı yerine ise kuvvetle muhtemel yönetiminde yer alacağı söylenen Mehmet Can Karagöz’ün veya o olmazsa önceden belirlenmiş ikinci başka bir yönetim kurulu üyesinin başkanlığı sürdüreceği’ sıklıkla dile getiriliyor.
Kandemir cephesini aktardıktan sonra gelelim Sipahioğlu'na.. CV'sine bakınca donanımlı, bilgili, birikimli biri olduğu hemen anlaşılıyor. CV'yi buraya atıyorum ki sizde bakın.. 


Hem genç heme tecrübeli 12 senedir Alanya'da etkin siyasetin içinde.
Meclis üyeliği yapmış, yöneticilikler yapmış.
Kısacası; eğilip bükülmeyen sözünün eri bir Gökhan Sipahioğlu var karşısınızda.
Son sorularımı da Kandemir'e sorarak yazımı noktalayayım:
Belediye başkan adayı olmak isteyen Kandemir ne için hedef küçülttü? Neden ilçe başkanlığına aday olmaya kalktı. 
Bu abiler kim?
Chp yi dizayn etmeye çalışanlar mı var? 
Kandemir ne için  vazgeçti?
Chp ye sızma mı var?
'CİN Ali hesapları tutar mı?
Tüm bunları söyleyip hatırlattıktan sonra söz sırası CHP delegesinde artık. İKİ adaydan kimi seçerler bilemem. Lakin böyle bir fırsat bir daha gelir mi gelmez mi? 
Yeniden buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın MAP'la kalın..