ALANYA HABERLERİ

ALKÜ'de mezuniyet heyecanı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı. 2021-2022 yılı Turizm Fakültesini birincilik ile tamamlayan Beyza Kaçmaz “4 yıl önce acabalarla geldiğim ALKÜ’den şimdi iyikilerle gitmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri için Kestel Yerleşkesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Bu yıl ALKÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümünden 111, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 41 olmak üzere toplamda 152 öğrenci mezun oldu. Amfitiyatroda düzenlenen törene ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu, Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Genel Sekreter Alper Özyürek, dekanlar, daire başkanları, akademik ve idari personel yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın açılışında, Turizm Fakültesinin nitelikli istihdama yönelik önemli katkılar sunduğunu ifade eden Rektör Kalan, “Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de giderek büyüyen turizm sektörünün nitelikli istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla öğrencilerimizi birer yönetici adayı olarak yetiştirmek için çalışıyoruz.” dedi. 


REKTÖR KALAN’DAN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Konuşmasının son bölümünü öğrencilere ayıran Rektör Kalan, mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek tebrik etti. Kalan, “Temelleri 2005’e dayanan ve 2016 yılında kurulan Turizm Fakültemiz, her yıl yaklaşık 130 öğrencimizi mezun etmektedir. Bu sene de fakültemiz Turizm İşletmeciliği bölümünden 111, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 41 öğrencimizin mezun olmasının sevinci içerisindeyiz. Uzun bir eğitim hayatınızı çalışarak, emek vererek bazen uykusuz kalarak başarıyla tamamladınız. Bundan sonraki mesleki hayatınız boyunca burada edindiğiniz bilgiler yanında, mesleğinizi saygınlıkla yapacağınız konusunda şüphe duymuyorum. Her birinizin başarılı akademik hayatlarını tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarının daim olmasını dilerim.” dedi.