Tarihe not düşmek adına bugün Türkiye'de ki muhalefet için bir şeyler yazacağım. Bu yazıyı birileri okusun yada beğensin yada paylaşsın diye yazmıyorum.

Tarihe not düşmek adına bugün Türkiye'de ki muhalefet için bir şeyler yazacağım. Bu yazıyı birileri okusun yada beğensin yada paylaşsın diye yazmıyorum.

Ancak okuyana da, beğenene de, paylaşana da öncelikle yazıyı okudukları sonra aynı fikirde oldukları için şimdiden teşekkür ederim.
Ben muhalefet parti yöneticisi olsam bu gün sahaya hangi söylemlerle çıkardım 
1) öncelikle İktidarın Metal Yorgunluğu üzerine propagandamı oturturdum. Ki iktidar daha önce 3 belediye başkanını metal yorgunu diye görevden almıştı.
2) Ekonominin kötüye gittiğini halk zaten yaşayarak biliyor. İnsanlara umut verecek söylemler ve sloganlar bulurdum. Özellikle ''Birlikte başaracağız vurgusunu çokça kullanırdım''. Bugün iktidarda muhalefette propaganda dillerini korku dili üzerine şekillendirmişlerken umut veren yapacaklarını anlatan ve bunu toplumun her katmanıyla birlikte başaracaklarını anlatan bir parti yok şu anda. Kısmen yapan bir iki parti var ama onlarda yeteri düzeye taşıyamıyorlar bu umut dilini 
3) Onu yargılarım bunu tutuklarım dilini kullanmazdım. 
4) Endüstriyel Tarım ve Endüstriyel Hayvancılık ile uğraşanlara değil gerçek köylü ve hayvancılık yapanlara vereceğim somut destek paketi açıklardım. (Somut paket isteyen partiler olursa bana gelirler bende onlara paketi açıklarım.)
5) EYT, 3600, atanamayan öğretmenler için  iktidara geldikten sonra ne kadar sürede ne çözümler üreteceğimi açıklardım.
6) İlk 20, ilk50, ilk 100 gün de yapılacakları somut bir biçimde açıklardım. Li o kadar çok şey var ki yapılması gereken.
7) Yapılan yollar, hastaneler, havaalanları vb ile kavga etmek yerine onları bu ülkeye yapılmış yatırım olarak görüp daha iyilerini ve daha fazlasını yapacağım vaadinde bulunurdum. Bunu yaparken ihalelelerin seffaflaştırma taahhüdünü şimdiden verirdim.
8) Mavi Vatan'ı, Misak'ı Milli sınırlarının, Kıbrıs konusunun, adalar konusunun kırmızı çizgiler olduğunu ve bunlardan asla taviz vermeyeceğimi net bir şekilde açıklardım.
Daha o kadar çok şey var ki yazılacak söylenecek ama benim bir muhalefet liderinden ilk aradiklarım bunlar.